Tekstforfatter


Vi tilbyder

Tekstforfatning

 

E-bog

Artikler, storytelling

Nyhedsbreve 

Hjemmesidetekster

Pressemeddelelser

Blogindlæg

 

 

 

 

 

 

 

Uanset om vi vil det eller ej, så betyder tekst rigtig meget i vores hverdag og i vores professionelle liv.
Teksten skal være korrekt, den skal være skarp, den skal være kreativ og vigtigst af alt – den skal sige præcis det, du ønsker!

  • Hos Cortekst ser vi arbejdet som tekstforfatter som et samarbejde med dig. Vi kan ikke skrive noget godt, hvis du ikke er med i processen.
  • Vi synes, tekstforfatning en en meget vigtig opgave, og derfor sikrer vi os altid, at både teksten, det sproglige og grammatiske er helt i orden.
  • Du får tilknyttet én tekstforfatter, som arbejder sammen med dig om teksten. Derudover er vi altid flere, der læser teksten igennem for at sikre dens kvalitet. Hos os får du din helt egen tekstforfatter!

Hvad er tekstforfatning?

Tekstforfatning lyder egentlig ret nemt, ikke? Især hvis man researcher lidt på ordet og finder ud af, at det faktisk bare betyder at skrive en tekst om et eller andet bestemt emne. Lidt ligesom en stil i folkeskolen. Der er ingen specifikke regler, der er ingen lærere, der sætter røde streger, og der sker heller ingenting, hvis du sætter et komma forkert eller skriver krem fræs i stedet for creme fraiche.

Men det er faktisk ikke helt rigtigt! Faktisk er det sådan, at når man skriver en tekst, hvor stavefejl og grammatiske fejl er udbredt, så virker teksten ikke professionel, overbevisende og funktionel.

Måske vi ikke umiddelbart tænker over, hvor meget en tekst kan påvirke vores holdning om et bestemt emne. En tekst skal være korrekt både sprogligt og grammatisk, for at den er gennemsigtig, og forståelsen ikke går tabt.

Vi er alle blevet skolet i tekstarbejde og tekstforfatning på diverse uddannelsesinstitutioner helt fra barnsben, og tekst er repræsenteret i alt fra reklamer til skønlitteratur og faglitteratur. Derfor vil de fleste mennesker også opdage, hvis der er en stavefejl, og derved kan vi risikere at misse pointen i teksten. De værste former for stavefejl er jo dem, der får meningen af teksten til at fremstå anderledes, end skribenten havde intenderet. Desuden virker en nyhedsartikel ikke professionel og troværdig, hvis den er fuld af stavefejl. Vi er vant til at læse tekster, der er skrevet af professionelle skribenter, og derfor er det heller ikke særlig tit, vi støder på stavefejl – men når de er der, bider vi mærke i dem!

Hvis du læser en mail i din e-boks fra sygehuset eller lægen, som er fuld af stavefejl, tænker du med det samme: Er det praktikanten, der har fået lov at skrive denne mail? Eller værre: Er det overhovedet en kompetent læge, der har skrevet denne mail? Professionaliteten skinner igennem i teksten, og hvis man vil tages seriøst, må man have teksten i orden, for det er det første, folk møder.

Afspejler dine tekster din professionalitet?

Vi lever i en verden fuld af tekst. Hvis du er forretningsmand eller -kvinde, så ved du, at der ikke findes et møde, der ikke er startet med en form for tekst. Det kan være en mailkorrespondance, der har udviklet sig til et møde med en kunde. Det kan være en artikel, der har skabt omtale for din virksomhed, som derved har skabt kundekontakt. Din markedsføring er aldrig kun et billede eller en video – der vil altid være noget tekst.

Når kunden først er interesseret i din service eller dit produkt, følger der et tilbud eller en kontrakt, som kunden får på skrift. Ingen kunder vil i dag sige ja til noget, hvis de ikke kan få lov ”at læse det med småt” først. Der er ikke noget mærkeligt i det. Vi kender det fra os selv. Vi leder altid efter ”det med småt”, når vi skal købe et telefonabonnement eller en dyr computer. Vi vil vide, hvad der hører med, hvad der bestemt ikke hører med, hvad vi får for pengene, og hvem vi skal rette henvendelse til, hvis vi ikke er tilfredse. Det handler om kundeservice! Hvis ikke kunden let og hurtigt kan læse sig til, hvad de får, bliver det pludselig for kompliceret, og måske mister man kunden udelukkende fordi, konkurrenten har en bedre og mere gennemsigtig tekst.

Hver gang din virksomhed sender noget ud på skrift, bliver dit brand målt og vejet – kan dine tekster holde til det? Kort sagt handler tekstforfatning om, at din tekst står allerskarpest, så du efterlader kunden med det bedste førstehåndsindtryk.

Forlag og manuskripter

Dog er det altså langt fra kun forretningsverdenen, der kan have gavn af god tekstforfatning. En anden stor branche, der arbejder med tekst, er selvfølgelig forlagsbranchen. De fleste store forlag har deres egne ansatte eller afdelinger, der beskæftiger sig med tekstforfatning. Forlags- og bogbranchen er nok den branche i verden, hvor tekst betyder allermest. Forlagene skal både markedsføre de bøger, de udgiver, men de skal også skrive om dem, analysere dem, skrive artikler om forfatterne, og alt andet der hører til.

En del forfattere vælger at udgive deres bøger selv, hvilket betyder, at deres tekst skal stå knivskarpt. Et manuskript er et kunstnerisk værk, hvor stavefejl og grammatik kan være en del af det kunstneriske udtryk, men det kan meget hurtigt ses, hvis dette ikke er tilfældet. Selvudgivende forfattere kan risikere, at deres bog ikke får den bedste forudsætning for succes, hvis sproget ikke er i orden. Desuden kræver en bog altid markedsføring på den ene eller anden måde. Med en god tekst, anmeldelse, artikel eller analyse af bogen og/eller forfatteren har bogen bedre muligheder på markedet.

Hvad kan vi som tekstforfattere gøre for dig?

Alt i alt kan god tekstforfatning gøre ekstremt meget for dig og din karriere. Hos Cortekst bestræber vi os på at skrive godt, professionelt og efter dine behov. Du kan komme til os, hvad enten du ved præcis, hvad du vil have, eller hvis det er lidt mere kompliceret end som så. Gode tekster om gode emner kan være svære at præcisere, og det har vi fuld forståelse for. Vi ved godt, hvor svært det kan være, og derfor vil vi også altid være klar til at have en snak med dig om, hvad du kunne tænke dig.

Vi skriver både tekster for erhvervslivet, store som små virksomheder, men vi skriver også for dig som privatperson, hvis du har brug for en god artikel om et eller andet specifikt. Derudover arbejder vi som tekstforfattere med pjecer, hjemmesidetekster, seo-tekster, nyhedsbreve osv.

Hos Cortekst ser vi tekstforfatning som et samarbejde med dig. Vi kan ikke skrive noget godt, hvis du ikke er med i processen. Vi ser tekstforfatning som en meget vigtig opgave, og derfor sikrer vi os altid, at både teksten, det sproglige og grammatiske er helt i orden. Du får tilknyttet én tekstforfatter, som arbejder sammen med dig om teksten. Derudover er vi altid flere, der læser teksten igennem for at sikre dens kvalitet.

Uanset om vi vil det eller ej, så betyder tekst rigtig meget i vores hverdag og vores professionelle liv. Teksten skal være korrekt, den skal være skarp, den skal være kreativ og vigtigst af alt – den skal sige præcis det, du ønsker!

Kontakt os gerne på mail eller telefon, hvis du kunne tænke dig at høre mere om tekstforfatning hos os. Vi glæder os til et samarbejde med dig!